Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een vakkundige BHV-opleiding van BLOM in Friesland 

Speurt u rond voor een goede BHV-opleiding in Friesland? Dan heeft u er nu een gevonden. BLOM opleidingen is al ruim 25 jaar actief als opleider voor onder andere BHV-trainingen. BLOM opleidingen beschikt over 14 opleidingslocaties verspreid over het hele land. Er is ook een BHV-opleidingslocatie in Friesland. Daarnaast bied BLOM opleidingen ook trainingen voor VCA en opleidingen binnen het interntransport zoals de reachtruck, heftruck, veilig hijsen, de hoogwerkerstapelaar en de reachstacker opleiding

 

 

Hoeveel bedrijfshulpverleners heeft u nodig?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. In het verleden was de norm dat elk bedrijf tenminste één bedrijfshulpverlener had op 50 medewerkers (of minder) sinds 1 januari 2007 is deze wet aangepast. BHV wordt sinds dien gezien als maatwerk. Het is dus afhankelijk van de aard, grootte, ligging en de restrisico’s van een bedrijf hoeveel bedrijfshulpverleners uw bedrijf moet hebben. Op basis van de RIE zal de werkgever het aantal zelf vast moeten stellen. Bij BLOM BHV-opleidingen in Friesland kunnen we uw medewerkers opleiden tot bedrijfshulpverleners. We werken indien gewenst ook met grotere groepen en kunnen de BHV-opleiding in Friesland specifiek voor uw bedrijf geschikt maken.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De BHV-basistraining in Friesland

De BHV-basistraining in Friesland neemt twee dagen in beslag. Er is een EHBO-dag (eerste hulp bij ongevallen) en een brand-dag. Tijdens de BHV-training in Friesland behandelen we de vier taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen uitvoeren.

Deze vier taken zijn:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand
  • Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw
  • Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

 

De onderdelen tijdens de basistraining BHV in Friesland

Tijdens de EHBO-dag BHV in Friesland behandelen we onder andere reanimatie, controle van vitale functies, de AED, diabetes, flauwte, shock-toestand en het stelpen van ernstig bloed verlies.

Tijdens de brand-dag BHV in Friesland leren we over het ontstaan van brand, welke drie elementen een brand nodig heeft en wat er gebeurd wanneer je één van die elementen weg neemt. We leren in de praktijk te blussen met de haspel slang, de CO2 blusser, poederblusser en de schuimblusser.

 

Tijdens de BHV-cursus in Friesland besten we extra veel aandacht aan de praktijk

Tijdens de BHV-opleiding in Friesland besteden we extra veel aandacht aan de praktijk. De praktijk is een essentieel deel van een BHV-training. Cursisten kunnen voelen hoe er gereanimeerd moet worden en weten hoe ze een brandblusser vasthouden en de vergrendelzegel verwijderen. Veel oefenen is erg belangrijk. Zodat wanneer er werkelijk calamiteiten zijn de bedrijfshulpverlener geen moment hoeft te twijfelen over welke acties hij of zij gaat ondernemen.

 

BHV-examen en heel vaak herhalen, daar geloven we in in Friesland

Beide dagen worden afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer beide onderdelen voltooid zijn en getoetst zijn met een voldoende uitslag zullen de cursisten het BHV-diploma ontvangen in Friesland. Dit BHV-diploma heeft een geldigheid van één jaar, na dit jaar kunnen de BHV’ers in Friesland een herhalingscursus volgen. Deze cursus BHV duurt in Friesland slechts één dag, we frissen dan de opgedane kennis op en bereiden de kennis uit met de nieuwe ontwikkelingen in de medische wereld. Herhalingstrainingen doen wij jaarlijks, het is bewezen dat bedrijfshulpverleners beter hulp kunnen verlenen als ze regelmatig trainen. De meeste bedrijfshulpverleners komen gelukkig nauwelijks in aanraking met ongevallen, de meeste kennis die cursisten opdoen hoeven vrijwel nooit ingezet te worden op de werkvloer. Zo zien we dat natuurlijk graag maar dat betekend ook dat de kennis snel naar de achtergrond verdwijnt. Het laatste wat we willen tijdens calamiteiten of ongevallen is dat de bedrijfshulpverlener niet meer weet wat hij of zij moet doen. En het enige wat we kunnen doen om dat te voorkomen is: Oefenen, oefenen, oefenen en nog geen oefenen.

Naar top