Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 20 augustus 2024
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

Waarom aanrijdbeveiliging gebruiken in het magazijn?

Als je het ons vraagt is aanrijdbeveiliging een must-have in elk magazijn. In dit artikel gaan we hier verder op in en staan we stil bij de volgende vragen: Is aanrijdbeveiliging verplicht? En waarom is het zo belangrijk om te investeren in aanrijdbeveiliging voor jouw magazijn? 

In een omgeving als een magazijn, waar dagelijks zware voertuigen als heftrucks en reachtrucks rondrijden, is veiligheid een topprioriteit. Aanrijdingen met stellingen, muren of andere objecten kunnen leiden tot schade aan goederen, apparatuur en zelfs tot persoonlijk letsel. Om deze risico's te minimaliseren, is aanrijdbeveiliging van essentieel belang.

 

Waarom is aanrijdbeveiliging verplicht?

In veel landen, waaronder Nederland, is de aanwezigheid van aanrijdbeveiliging in magazijnen wettelijk verplicht. Deze regelgeving is er niet voor niets: het doel is om een veilige werkomgeving te creëren voor alle medewerkers. Door het plaatsen van aanrijdbeveiliging wordt de kans op ongelukken aanzienlijk verminderd.

Aanrijdbeveiliging stellingen is bijvoorbeeld een absolute must-have. Stellingen zijn vaak kostbare opslagplaatsen voor goederen en kunnen bij een aanrijding ernstig beschadigd raken. Met betonnen aanrijdbeveiliging of andere robuuste materialen kun je deze stellingen effectief beschermen.

 

De voordelen van passende aanrijdbeveiliging

Naast het voldoen aan wettelijke eisen biedt aanrijdbeveiliging nog tal van andere voordelen:

  • Veiligheid: De belangrijkste reden om te investeren in aanrijdbeveiliging is de veiligheid van medewerkers. Door het voorkomen van aanrijdingen wordt het risico op letsel aanzienlijk verminderd.
  • Bescherming van goederen: Schade aan goederen door aanrijdingen kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. Aanrijdbeveiliging helpt om deze verliezen te voorkomen.
  • Verlenging levensduur van apparatuur: Door de bescherming die aanrijdbeveiliging biedt, gaat magazijnapparatuur langer mee.
  • Verbetering van de efficiëntie: Een veilige werkomgeving leidt tot minder stilstand en een hogere productiviteit.

 

Verschillende soorten aanrijdbeveiliging

Als het gaat om aanrijdbeveiliging, zijn er veel verschillende varianten beschikbaar. Als je zelf in een magazijn rijdt, dan zullen ze je ongetwijfeld bekend voorkomen.

  • Aanrijdbeveiliging palen: Deze palen worden vaak geplaatst bij hoeken, muren en andere obstakels om aanrijdingen te voorkomen.
  • Aanrijdbeveiliging beton: Betonnen elementen zijn uiterst robuust en worden vaak gebruikt om stellingen en muren te beschermen.
  • Kunststof aanrijdbeveiliging: Kunststof elementen zijn lichter en flexibeler dan betonnen elementen, maar bieden toch een goede bescherming.

Lees hier waarom je beter voor aanrijdbeveiliging van kunstof kan kiezen in plaats van staal

Aanrijdbeveiliging plaatsen in een magazijn kost uiteraard geld, toch is het een slimme investering op de lange termijn. Met deze vorm van beveiliging worden de kosten door schade aan goederen, apparatuur en letsel omlaag gebracht. Verder zorgt het voor een veilige en efficiënte werkomgeving voor medewerkers en bezoekers in het magazijn. En zoals eerder gezegd, aanrijdbeveiliging stellingen is verplicht.

Bij BLOM Opleidingen kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken. Aanrijdbeveiliging is een must-have in het magazijn. Door te investeren in aanrijdbeveiliging voldoe je aan de wettelijke eisen, bescherm je medewerkers en goederen, en verleng je de levensduur van magazijnapparatuur.

 

Veilig werken met een passende opleiding

Nu is aanrijdbeveiliging een mooie toevoeging op de veiligheid in een magazijn. Naast deze vorm van beveiliging zorgt een passende opleiding ook voor meer veiligheid. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je zelf een heftruck opleiding, hoogwerker opleiding of reachtruck opleiding volgen? Bekijk dan zeker alle opleidingen die we aanbieden. Of het nu gaat om een basisopleiding of een herhaling, wij hebben een compleet aanbod en zijn met onze verschillende locaties altijd in de buurt te vinden.

 


Over de Auteur

 

Tom van BLOM

Tom van BLOM is een karikatuur van een gedreven en vakbekwame BLOM-instructeur. Intern transport is geen kleinigheid, vindt Tom. Hij houdt zich dan ook bezig met alles dat te maken heeft met opleiden en voorlichten. Zijn missie: zijn kennis op een laagdrempelige manier overdragen op (toekomstige) chauffeurs.

Plaats bericht


Naar top