Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 30 september 2024
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

In gesprek met Randy Smith, van chauffeur tot BLOM-instructeur met passie voor veiligheid

In dit interview maken we kennis met Randy Smith, een enthousiaste instructeur bij BLOM opleidingen. We spraken met hem over zijn carrière, zijn passie voor veiligheid en zijn ambities binnen BLOM.

Carrière switchen

In de wereld van transport en logistiek waagde Randy de sprong naar het instructeursvak. Met zijn jarenlange ervaring in de sector en een onvermoeibare drive voor veiligheid, is hij een waardevolle toevoeging aan het team van BLOM opleidingen.

Randy's carrièrepad voerde hem door diverse facetten van de transport- en logistieke sector. Van chauffeur tot operationeel manager, hij proefde van alle facetten van dit uitdagende vakgebied. Echter, de drang om zijn kennis en ervaring te delen met anderen, leidde hem naar de wereld van instructie.

New Call-to-action

"Het werken met mensen, het overbrengen van kennis en vaardigheden, dat gaf me enorm veel voldoening," vertelt Randy met enthousiasme. "De afwisseling en de impact die ik op cursisten kan hebben, maken dit voor mij een enorm dankbaar beroep."

BLOM: De perfecte match

Toen Randy op zoek was naar een nieuwe uitdaging, trok BLOM opleidingen direct zijn aandacht. De focus op veiligheid en de persoonlijke benadering van cursisten sloten perfect aan bij zijn eigen waarden en visie.

"Bij BLOM staat veiligheid voorop," benadrukt Randy. "Dat is iets waar ik me enorm in kan vinden. We leren cursisten niet alleen de technische vaardigheden, maar ook hoe ze veilig en verantwoord met heftrucks en reachtrucks kunnen werken."

Geduldig en gemotiveerd met oog voor detail

In de trainingsruimte staat Randy bekend als een geduldige en motiverende instructeur. Hij creëert een leeromgeving waarin cursisten zich op hun gemak voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Quote cursist: "De instructeur Randy heeft ons van a tot z begeleid in onze groeicurve, door goede coaching waar nodig en een leuke methodiek en oefeningen heb ik het rijden op de heftruck makkelijk eigen gemaakt. Het waren 2 leerzame en goed bestede dagen."

"Ik stem mijn aanpak af op de individuele behoeften van elke cursist," legt Randy uit. "Sommigen leren sneller dan anderen, of hebben net wat meer begeleiding nodig. Het is belangrijk dat iedereen zich gehoord en begrepen voelt."

Veiligheid: de rode draad in alle trainingen

Veiligheid is een thema dat in alle trainingen van Randy terugkomt. Hij maakt cursisten bewust van de risico's die gepaard gaan met het werken met heftrucks en reachtrucks, en leert ze hoe ze deze risico's kunnen minimaliseren.

"Een ongeluk is zo snel gebeurd," waarschuwt Randy. "Daarom is het cruciaal dat cursisten zich bewust zijn van de gevaren en weten hoe ze veilig kunnen manoeuvreren. We besteden veel aandacht aan de juiste procedures en technieken."

Quote cursist: "Onze trainer Randy Smith is een zeer fijn en gemotiveerd persoon om je op je gemak te stellen. Hij legt alles zeer duidelijk uit, doet het ook voor en herhaalt de volgende dag nog eens kort de lesstof van de dag ervoor. Vragen kun je altijd stellen en met zijn heerlijke gevoel voor humor heb ik een fijne training gehad en een goed gevoel aan deze cursus overgehouden."

Hoe ziet de toekomst bij BLOM eruit?

Randy's ambities binnen BLOM reiken verder dan het geven van trainingen. Hij wil zich graag verder ontwikkelen als mentor voor nieuwe instructeurs en zich specialiseren in het geven van trainingen voor terminaltrucks.

"Ik vind het enorm waardevol om mijn kennis en ervaring door te geven aan anderen," aldus Randy. "Als mentor kan ik nieuwe instructeurs begeleiden in hun ontwikkeling en hen helpen om de beste instructeurs te worden die ze kunnen zijn."

Randy's gedrevenheid, passie voor veiligheid en oog voor de individuele cursist maken hem een gewaardeerde instructeur binnen BLOM opleidingen. Met zijn ambities en leergierigheid is hij klaar om de komende jaren nog meer impact te maken in de wereld van het instructeursvak.

Zelf een opleiding volgen?

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast geworden en wil je zelf een heftruck opleiding, hoogwerker opleiding of reachtruck opleiding volgen? Bekijk dan zeker alle opleidingen die we aanbieden. Of het nu gaat om een basisopleiding of een herhaling, wij hebben een compleet aanbod en zijn met onze verschillende locaties altijd in de buurt te vinden.

Plaats bericht


Naar top